Grondwerktraining Nieuw bij manege de Bullenenk

 

Hulshorst,  2 mei 2018

Vandaag is de eerste grondwerk training op de manege in Hulshorst gestart. Liza Jongenotter met Harry en Jenny de Zwaan met Remi gaven de kick-off.

We hebben geoefend met samen weglopen zonder spanning op je leadrope (touw), samen stoppen in 3 tellen zonder dat je paard tegen je aanloopt of blijft dribbelen. We hebben geoefend met de middenstap, voltes waarbij het binnen achterbeen werd gevraagd onder de massa te treden en hals strekoefeningen in stand.

Met name de hals strekoefeningen in stand zijn vaak erg moeilijk voor paarden. Ze leren hierbij de spanning in hun rug los te laten en hun hoofd naar de grond te laten zakken. Na een aantal pogingen waren er een paar mooie momenten te zien waarin zowel Harry als Remi hun rug en hals totaal los lieten. Complimenten dames!

Tip voor thuis: plaats 2 handen op de neusriem/halster van je paard of pony en geef lichte druk richting zijn of haar borstbeen (tussen de 2 voorbenen in) en vraag het paard zijn hoofd mte laten zakken. Geduld is een schone zaak! Wacht rustig af tot je paard meegeeft in de beweging naar beneden. Beloon! Even rust en probeer het nog eens. Succes!

Volgende maand vindt er weer een grondwerk training plaats, wil je mee doen? Laat het dan even weten via vera@praktijkveramente.nl of 0622384035

Groeten Vera Dijkhuizen