Instructie

Bianca Lodeweegs, woonachtig in Uddel.

Sinds 2014 geeft Bianca met plezier dressuurles op de dinsdagavond aan zowel pony’s als paarden.

Mijn hobby paardensport is in de loop der jaren uitgegroeid in een passie van werk in combinatie met het paard. Naast het rijden van jonge paarden en deze op te leiden tot het ZZ-licht niveau, geef ik dressuurinstructie en jureer ik ook tot ZZ-licht niveau. Na verschillende studies te hebben gevolgd waaronder 2 jaar fysiotherapie ben ik de ORUN opleiding gaan doen. Deze heb ik in 1998 volledig afgerond en ben daarna doorgegaan met het geven van dressuurlessen.

Belangrijk is om  een paard zo veel mogelijk symmetrisch te ontwikkelen. Dat kan als hij los is in de spieren, vandaar dat ik veel aandacht besteed aan het recht richten in de training. Veel afwisseling met links en rechtsom is daarbij ook van belang. Spieren moeten ook kunnen herstellen tijdens de training en niet een continu belasting hebben. Vandaar dat tussendoor stappen erg belangrijk is om de spieren van zuurstof te voorzien. Veel variatie in de gangen en oefeningen is van groot belang. Veel ruiters gaan te lang ergens in door, waardoor spieren door zuurstofgebrek kunnen verkrampen en daardoor kunnen beschadigen.

Desiree van Klompenburg, woonachtig in Nunspeet

Mijn naam is Desiree van Klompenburg en 46 jaar oud. Vanaf mijn 12e ben ik al verliefd op de paardensport. Ik ben begonnen bij ponyclub Klein Maar Dapper en later bij LR de Nunspeetse Ruiterclub. Hier heb ik altijd lessen gevolgd van Winnie van Zalk  en Ab van Olst, die mij erg veel hebben geleerd. Ik heb met mijn paard het Z dressuur en het M springen bereikt en later nog met een ander paard M2 dressuur gereden. In deze tijd heb ik ook de cursus voor instructeur gevolgd. Na een wat drukke periode, ben ik gestopt met paardrijden. Het lesgeven vond ik erg leuk en dat ben ik ook blijven doen , verschillende privé klanten en bij LR Hulshorst met heel veel plezier!

Nu de kinderen ouder zijn, ben ik toch weer begonnen met lesgeven. Toen Geke mij een paar maand geleden vroeg om af en toe in te vallen, zei ik volmondig; Ja! Nu Femke is gestopt met lesgeven, werd mij gevraagd of ik deze lessen over wilde nemen. Dit doe ik nu met heel veel plezier . Mijn doel is om iedereen te leren hun paard of pony te verbeteren (gymnastiseren), maar vooral dat de leden steeds met veel plezier op een goede manier met hun hobby en sport bezig zijn. Ik hoop dat ik daar mijn steentje aan kan bijdragen en dat we een gezonde club blijven die ook op wedstrijdniveau van zich doet spreken.

Alice Zijlstra, woonachtig in Amersfoort

Mijn naam Alice Zijlstra-Hijmering en ik geef sinds een tijdje westernles op de rijvereniging de Bullen Enk.

Zelf heb ik redelijk gepresteerd in de westernsport en ben ik onder andere 12-voudig Nederlands Kampioen in de disipines: Showmanship at halter, Horsemanship, Trail, Western Riding en Super Horse en 5 voudig All Round Nederlands Kampioen. Ook heb ik de NSBA Open Hunter op mijn naam staan. Ik ben een  gecertificeerde en gediplomeerde Western en Centered Rider instructrice.

Bij mij staan plezier en harmonie in het paardrijden bovenaan. Ongeacht het ras, niveau, discipline, recreatie of wedstrijdambitie, het paard en ruiter één team te laten worden staat voor haar centraal. Ik vind het belangrijk dat je door het bewust worden van je houding, zit, ademhaling en de hulpen die je geeft, je paard beter leert aanvoelen. Omdat geen paard en ruiter hetzelfde zijn gebruikt ik verschillende trainingsmethodes zowel voor paard als ruiter. Ik doe aan wedstrijdbegeleiding maar ook begeleid ik mensen die bang zijn geworden. Daarnaast geef ik ook op locatie les in alle western disciplines maar ook in Centered Riding, grondwerk en dubbele lijnen of help ik bij omscholing.